Valkuilen voor de vechtende leider

Voor de vechtende leider is het eenzaam aan de top

Als leider kan je op 3 manieren omgaan met verandering. Met verzet, aanpassen of creëren van verbetering. In deze blog gaan we dieper in op de leider die zich verzet. Op de leider die vecht.

De vechtende leider gelooft in win/loss

De vechtende leider gelooft dat hij enkel door te vechten naar de top kan komen. Dit resulteert in haantjes gedrag. Het leven is een slagveld. En het doel heiligt de middelen. De vechtende leider gaat over lijken.

Winnen is verliezen voor de vechtende leider

Als je vechtend aan de top bent gekomen heb je veel vijanden gemaakt. Vijanden die jou van de troon willen stoten. Het leven aan de top is een eenzaam bestaan voor de vechtende leider. Daarnaast is de kans dat je een strijder tegenkomt die sterker is vrij groot. Net als Napoleon vind elke strijder een keer zijn Waterloo. Er kan immers maar 1 de winnaar zijn. Daarnaast zie je leiders die niet vechten maar spelen veel sneller stijgen naar de top.

broken image

Voor de vechtende leider is het eenzaam aan de top

Een goed voorbeeld van een vechtende leider is Donald Trump. Hij heeft ruzie met alles en iedereen. En iedereen is er op uit om hem zo snel mogelijk van de troon te halen. Omdat hij vechtend aan de top is gekomen ziet iedereen hem als een gevaar.

Voor de spelende leider is het gezellig aan de top

Stel dat je door te stoppen met strijden veel sneller naar de top komt? En stel dat het daar dan gezellig is met vrienden die jou je plaats aan de top gunnen. Zou je dan bereid zijn de strijdbijl te begraven?

De strijdbijl begraven voor de vechtende leider

De vechtende leider kan alleen verder komen wanneer hij zijn strijdbijl begraaft. Wanneer hij anderen gaat zien als vrienden en niet als vijanden.