8 vragen over life coaching

Alles wat je moet weten over life coaching

· Leiderschap coach

1 Wat is life coaching?

Het leven is als een spel. En spel dat je moet leren spelen. Life coaching is niets anders dan dat iemand anders je helpt het spel van het leven te spelen. Een coach helpt je met het begrijpen van de spelregels, en het leren van de vaardigheden die je nodig hebt voor het spel. Vaardigheden als verantwoordelijkjeid nemen, grenzen aangeven koers bepalen en de leiding nemen over je focus.

2 Wie doet life coaching?

Iedereen die weet dat je met een life coach het spel van het leven sneller onder de knie hebt.Hoe sneller je het spel onder de knie hebt, des te leuker wordt het spel.

3 Waarom life coaching?

Als je een level verder wilt komen in het spel van het leven is kan een life coach een goed idee zijn.

4 Wat zijn de voordelen van life coaching?

Voordelen zijn een gezonder lichaam. Gezondere relaties. Beter behouden van je energie. Een groter probleemoplossend vermogen.

5 Hoe kies je een life coach?

Ga uit van je intuïtie. Voelt het goed? Dan zal het vaak ook goed zijn. Als het niet meer goed voelt wees dan bereid om te switchen. Er zijn life coaches genoeg dus probeer dan gewoon een ander.

6 Wat kost life coaching?

Life coaching kan je vinden tussen 50 en 500 euro per uur. Als de prijs hoog is betekent niet per sé dat het voor jou goede coaching is. Als de prijs laag is betekent dat ook niet dat het goede life coaching is. Alleen jij kan bepalen wat voor jou goed is. Als leidraad kan je nemen dat life coachinng altijd meer op moet leveren dan dat het kost. Dat zou ook het uitgangspunt moeten zijn voor elke life coach 

7 Vergoed de verzekering life coaching?

Verstandige verzekeringen wel. Maar nog niet alle verzekeringen zijn verstandig. Bel even met je verzekering en dan weet je het meteen. Als een verzekering life coaching niet vergoed dan is het misschien tijd om te switchen.

Heb je nog vragen over life coaching?

Stel je vraag hieronder in de comment's