8 vragen over een persoonlijke ontwikkeling vakantie

Win-win met een persoonlijke ontwikkeling vakantie. Laad sneller en duurzamer op. Zet je maskers af en maak je leven per direct lichter.

· Leiderschapsreis,Leiderschap cursus,Leiderschap,Leiderschap coach

1 Geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling?

We zijn drukker dan ooit. We gaan massaal op in de waan van de dag. We worden geleefd. We zijn zo druk dat we geen tijd voor onszelf hebben. We hebben geen tijd om ons persoonlijk te ontwikkelen.

Hoe ga je ooit tijd krijgen als je nooit tijd maakt? - Merovingain in The Matrix

Als je nooit tijd maakt voor persoonlijke ontwikkeling zal je nooit tijd krijgen. Wanneer je je niet ontwikkelt zal je je ook niet aan kunnen passen aan de steeds sneller veranderende wereld. We weten allemaal wat er gebeurt met wezens die zich niet aan kunnen passen aan verandering.

2 Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkelen betekent het ontwikkelen van onze personages. Persona betekent masker, rol of imago. Persoonlijke ontwikkeling is het afzetten van onze maskers, stoppen met spelen van onze rollen en het loslaten van onze imago's. Onze persona's zijn ontstaan om ons te beschermen tegen bedreigingen en om te krijgen wat we willen. Maar alles verandert en persona's die ons bijvoorbeeld als kind hielpen, helpen ons niet meer als we volwassen zijn. Maskers worden dan ballast. Het worden muren die ons beschermen tegen gevaren die er niet meer zijn. Maskers zijn muren die niet alleen nepgevaar buiten houd, ze houden ook potentiële vrienden buiten. Achter ons masker voelen we ons eenzaam en alleen, niemand die ons werkelijk kent, niemand die ons werkelijk kan zien horen en aanvoelen. Hoe meer maskers, personage's en imago's des te zwaarder het leven. Zie het letterlijk als gewicht dat je meedraagt. Helemaal lastig wordt het wanneer je bij verschillende mensen of plaatsen verschillende maskers op hebt. Dan ben je constant van masker aan het wisselen en dat vreet nog meer energie. Het afzetten van een masker geeft meteen verlichting. Verlichting is ook geen doel maar een oneindig proces. Een proces dat vanaf stap één energie oplevert.

Door elk masker dat je afzet ga je beter zien horen en aanvoelen, je krijgt meer energie en je voelt je beter. Bij elk masker dat je afzet kunnen anderen je beter zien begrijpen en aanvoelen. Je voelt je minder eenzaam en alleen.

Afgezette maskers hang je op aan de muur. Mocht er echt een keer een gevaar zijn zet je zo tijdelijk je masker weer op.

3 Voor wie is de persoonlijke ontwikkeling vakantie?

Voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen. Het maakt niet uit waar je bent in je leven. Het maakt niet uit hoeveel maskers, je op hebt, hoeveel rollen je speelt, hoeveel imago's je hebt. Elk afgezette masker maakt het leven lichter. Door het afzetten van een masker laad je batterij veel sneller en duurzamer op dan van een gewone vakantie.

4 Waarom persoonlijke ontwikkeling op vakantie

Op vakantie zet je automatisch al vele maskers af. Je bent uit je normale wereld met al zijn verwachtingen en verplichtingen. Persoonlijk ontwikkelen op vakantie geeft je een voorsprong. je kan het zelf doen door boeken te lezen of een cursus te doen. Of je kiest ervoor om op een persoonlijke ontwikkeling vakantie te gaan en een persoonlijke ontwikkeling coach.

5 Hoe lang duurt een persoonlijke ontwikkeling vakantie?

Reken op 4 dagen 3 nachten. Dit is voldoende tijd om 1 of meerder maskers af te zetten. Voldoende tijd op je persoonlijk te ontwikkelen. Een deelnemer gaf aan dat hij het gevoel had twee weken in 4 dagen te hebben.

6 Wanneer en hoe vaak ga ik op persoonlijke ontwikkeling vakantie?

Lars organiseert de persoonlijk ontwikkeling vakantie van september tot juni in de Algarve. In de zomervakantie kan je in eigen land op persoonlijke ontwikkeling vakantie met Lars in Drenthe. Als je leven zwaar is van alle maskers kan ik aanraden om 4 keer per jaar te gaan. Net zolang totdat je leven licht genoeg is. Vier keer per jaar klinkt veel. Een deelnemer gaf aan 25% tijdswinst te halen na een persoonlijke ontwikkeling vakantie. Dat is 2 uur per werkdag. Na een maand heb je de investering in tijd en geld zeker terug.

7 Wat krijg ik op een persoonlijke ontwikkeling vakantie?

Je krijgt per dag 3 uur wandelcoaching van Lars Boeck. Je krijgt een een top accommodatie met vol pension. Je krijgt voldoende vrije tijd voor reflectie. Alleen tijd is belangrijk om dingen te laten bezinken. Je krijgt nieuwe energie, inzichten en tools om die energie te borgen. Een deelnemer concludeerde dat hij in vier dagen evenveel energie als van twee weken gewone vakantie.

8 Wat neem ik mee op mijn persoonlijke ontwikkeling vakantie?

Neem alles mee waar jij je comfortabel mee voelt. We gaan wandelen dus goede wandelschoenen zijn fijn maar niet noodzakelijk. Een rugzak is handig om mee te nemen. In de rugzak doe je een flesje water, een paar energie snacks, zonnebrandcrème, een hoofddeksel tegen de zon, een notitie boekje en een pen of potlood.

Wil je meer weten van de persoonlijke ontwikkeling vakantie? Lars organiseert persoonlijke ontwikkeling vakanties naar de Algarve.

broken image

Lars is leiderschap expert. Hij richtte in 2017 The Play Potential om met leiderschap de deur te openen naar spel. Met spel trekken we onszelf, onze teams en de maatschappij als geheel naar een hoger plan.

2 minutes of fame: uitverkochte workshop geven op Nyenrode Business Universiteit.

Fun fact: zijn hond Goofy leerde hem het meeste over leiderschap

Heb je nog vragen over een persoonlijke ontwikkeling vakantie?

Stel je vraag hieronder in de comments.