8 vragen over een coaching traject

· Leiderschap coach

1 Wat is een coaching traject

Een coaching traject is een pad dat je gaat lopen met een coach. Je gaat van A naar B. Zie het leven als een spel. Als je een level hoger wilt zal je nieuwe vaardigheden op moeten doen. Dat kan je zelf leren of je leert het van iemand die het al kan. Een coach.

2 Waarom een coaching traject?

Een coaching traject helpt je bij verandering. Verandering komt voort uit gedrag. Een groot gedeelte van ons gedrag komt uit ons onderbewustzijn. En gedrag heeft al plaats gevonden voordat het in de gaten hebben. Met een coaching traject is het onderbewustzijn te veranderen.

3 Hoe lang duurt een coaching traject?

De duur van coaching trajecten verschillen van een maand tot een paar jaar. Een maand is wel het minimum omdat blijvende verandering voortkomt uit verandering van gedrag. Om nieuw gedrag te borgen heb zeker een maand nodig.

4 Wat voor problemen pak je aan in een coaching traject?

Goede thema's om aan te pakken zijn: grenzen aangeven, positief leren focussen, koers bepalen, hoogsensitiviteit leren gebruiken als kracht en niet als klacht.

6 Moet ik mijn huis uit voor een coaching traject?

Nee dat hoeft tegenwoordig niet meer. Coaching trajecten kunnen tegenwoordig over de telefoon, skype en via online dashboards. Dat betekent dat je dat veel reistijd bespaart. Daarnaast krijg je toegang tot veel betere coaches en coaching trajecten die bij jou passen. Dat betekent wel dat je moet weten hoe je moet kiezen. Daarover gaat de volgende vraag.

5 Hoe kies ik een coaching traject?

Een coachingtraject valt of staat met twee elementen. Het eerste element is je eigen motivatie. Jij gaat alleen veranderen als je dat zelf wilt. Het tweede element is de kwaliteit van de coach. Intuïtief weet je heel snel of iemand voor jou de juiste coach is.

Heb je nog vragen over een coaching traject?

Stel je vraag hieronder in de comment's