7 vragen over persoonlijke ontwikkeling coaching

Alles wat je wilt weten over persoonlijke ontwikkeling coaching!

· Ontwikkeling

1 Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkelen betekent het ontwikkelen van onze personages. Persona betekent masker, rol of imago. Persoonlijke ontwikkeling is het afzetten van onze maskers, stoppen met spelen van onze rollen en het loslaten van onze imago's. Onze persona's zijn ontstaan om ons te beschermen tegen bedreigingen en om te krijgen wat we willen. Maar alles verandert en persona's die ons bijvoorbeeld als kind hielpen, helpen ons niet meer als we volwassen zijn. Maskers worden dan ballast. Het worden muren die ons beschermen tegen gevaren die er niet meer zijn. Maskers zijn muren die niet alleen nep gevaar buiten houd, ze houden ook potentiële vrienden buiten. Achter ons masker voelen we ons eenzaam en alleen, niemand die ons werkelijk kent, niemand die ons werkelijk kan zien horen en aanvoelen. Hoe meer maskers, personage's en imago's des te zwaarder het leven. Zie het letterlijk als gewicht dat je meedraagt. Helemaal lastig wordt het wanneer je bij verschillende mensen of plaatsen verschillende maskers op hebt. Dan ben je constant van masker aan het wisselen en dat vreet nog meer energie. Het afzetten van een masker geeft meteen verlichting. Verlichting is ook geen doel maar een oneindig proces. Een proces dat vanaf stap één energie oplevert.

Door elk masker dat je afzet ga je beter zien horen en aanvoelen, je krijgt meer energie en je voelt je beter. Bij elk masker dat je afzet kunnen anderen je beter zien begrijpen en aanvoelen. Je voelt je minder eenzaam en alleen.

Afgezette maskers hang je op aan de muur. Mocht er echt een keer een gevaar zijn zet je zo tijdelijk je masker weer op.

2 Wat is persoonlijke ontwikkeling coaching?

Persoonlijke ontwikkeling coaching helpt je bij het afzetten van je maskers.

3 Wanneer neem je persoonlijke ontwikkeling coaching?

Wanneer je leven te zwaar wordt, je energie weglekt en je chronische stress ervaart is het duidelijke dat je te veel maskers op hebt. Je gelooft dat je je maskers bent. Je houd te veel ballen in de lucht.

4 Wie neemt persoonlijke ontwikkeling coaching?

Iedereen die weet hoe belangrijk het afzetten van je maskers is. Hoe belangrijk het is je persoonlijk te ontwikkelen en daarbij wel wat hulp kan gebruiken.

5 Hoe lang duurt persoonlijke ontwikkeling coaching?

Dat hangt uiteraard af van hoeveel maskers je op het.l Hoeveel rollen je speelt. Hoe meer maskers hoe langer de persoonlijke ontwikkeling coaching. Al zijn er voorbeelden van mensen die in één seconde alle maskers laten vallen. Die opeens realiseerden dat ze niet hun maskers zijn maar wat er achter de maskers zit.

6 Wat bepaald de kwaliteit van persoonlijke ontwikkeling coaching?

De grootste bepalende factor voor de kwaliteit persoonlijke ontwikkeling coaching is je eigen motivatie. Je kan de beste ingrediënten kopen maar als je het eten laat verbranden heb je er niets aan. De tweede factor is de kwaliteit van de coach. Zoek een coach waarvan jij intuïtief aanvoelt dat hij jou kan helpen. Van binnen weet je dat vaak direct.

7 Krijg je meer energie van persoonlijke ontwikkeling coaching?

Als je maskers af kan zetten geeft dat per direct een energie boost. Wanneer je stopt met rollen spelen wordt je meteen een stuk minder moe.

Heb je vragen over persoonlijke ontwikkeling coaching?

Stel je vraag hieronder in de comment's