10 vragen over een persoonlijke ontwikkeling weekend

Doordeweeks geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling? Alles wat je wilt weten over een persoonlijke ontwikkeling weekend met Lars Boeck in het Vondelpark, de Kennemer Duinen, op de Veluwe  of in de Algarve.

· Ontwikkeling,Inspiratie

1 Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persona betekent masker. Met persoonlijke ontwikkeling zet je maskers af. Onze maskers beschermen ons tegen gevaren en bedreigingen die er vaak niet meer zijn. Het gevaar zit dan in ons hoofd. Een masker is geen bescherming tegen gevaar in ons hoofd.

We kunnen niet zien wat er achter het masker gaande is. Onze maskers houden vijanden op afstand. Tegelijkertijd houden onze maskers ook vrienden op afstand. Achter onze masker voelen we ons alleen. Doordat we onze maskers afzetten kunnen we onszelf beter zien. Door het afzetten van onze maskers kunnen anderen ons beter zien. Door het afzetten van een masker wordt alles lichter. Tijdens het persoonlijke ontwikkeling weekend zet je een masker af. Je masker mag wel mee naar huis, in je tas. Je masker kan je aan de muur hangen als aandenken. En mocht er een keer echt gevaar zijn dan kan je je masker altijd weer tijdelijk opzetten.

2 Waarom kom je niet toe aan persoonlijke ontwikkeling?

We gaan heel eenvoudig op in de waan van de dag. We worden geleefd. We zijn zo druk dat we geen tijd voor onszelf hebben. We hebben geen tijd om ons persoonlijk te ontwikkelen.

Als je nooit tijd maakt voor persoonlijke ontwikkeling zal je nooit tijd krijgen. Wanneer je je niet ontwikkelt zal je je ook niet aan kunnen passen aan de steeds sneller veranderende wereld. Laat staan dat je zelf iets kan veranderen. We weten allemaal wat er gebeurt met wezens die zich niet aan kunnen passen aan verandering.

3 Wat staat je te wachten als je niet aan persoonlijke ontwikkeling doet?

Als je jezelf niet persoonlijk ontwikkeld takel je net als je auto langzaam af.Je leven wordt langzaam steeds zwaarder. De wereld verandert snel en jij kan het allemaal niet meer bijbenen.

4 Waarom persoonlijke ontwikkeling in een weekend?

Omdat veel mensen doordeweeks er niet aan toe komen. Door persoonlijke ontwikkeling in het weekend te doen laad je driedubbel op. Persoonlijke ontwikkeling is beter dan een weekendje weg, en heel veel beter dan een weekend niets doen.

5 Wat zijn de voordelen van persoonlijke ontwikkeling weekend?

De voordelen van een persoonlijk ontwikkeling weekend zijn:

  • Een energie boost en structureel meer energie
  • Meer koers minder twijfel
  • Minder stress meer succes

6 Wie doet er een persoonlijke ontwikkeling weekend

Iedereen die het belang van persoonlijke ontwikkeling inziet. Iedereen die in zichzelf wil investeren. Iedereen die meer tijd en ruimte wil ervaren. Iedereen die stress om wil zetten in succes.

7 Wie betaalt een persoonlijke ontwikkeling weekend?

Veel organisaties hebben persoonlijk ontwikkelingsbudget. Dit budget kan je uiteraard inzetten voor een persoonlijk ontwikkeling weekend. Mocht je niet dit budget hebben dan je de investering voor het  persoonlijk ontwikkeling weekend opvoeren bij je belasting aangifte. Dan betaald de staat voor een gedeelte mee. Daarnaast zijn er zelfs zorgverzekeringen die leefstijlcoaching vergoeden. Mochten deze opties niet beschikbaar zijn dan zal alsnog aan jezelf moeten werken opdat deze opties in de toekomst wel voor je beschikbaar worden. 

8 Wat kost een persoonlijke ontwikkeling weekend?

De investering voor een persoonlijk ontwikkeling weekend verschillen van een paar honderd tot een paar duizend euro. Uiteraard is de investering voor ééń op één weekenden hoger dan voor groepsweekenden. De investering betaald zich natuurlijk terug door het maatwerk.

9 Hoe kies je een persoonlijke ontwikkeling weekend?

De waarde van een persoonlijk ontwikkeling weekend hangt af van twee elementen. Element één is je eigen motivatie. Element twee is de kwaliteit van de coach. Zorg dat je een coach kiest die bij je past. intuïtief voel je aan of er een match is. Durf daarop te vertrouwen.

10 Wat is de setup van het persoonlijke ontwikkeling weekend in Drenthe en de Algarve?

Elke zomer organiseer ik persoonlijke ontwikkeling weekenden in Drenthe. Drenthe biedt de rust, ruimte en natuur die bijdraagt aan een top persoonlijk ontwikkeling weekend. Je kan kiezen om te overnachten of om heen en weer te reizen. Mijn advies is overnachten, dan heb je de volle Drenthe ervaring. Elke herfst en lente doe ik hetzelfde in de Algarve.

Lars is expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft inmiddels alle maskers aan de muur gehangen. En hij kan jouw hetzelfde laten doen in veel kortere tijd. Hij organiseerst persoonlijke ontwikkeling weekenden in de Drenthe en de Algarve.

broken image

Heb je nog vragen over een persoonlijke ontwikkeling weekend?

Stel je vraag hieronder in de comments.