• De "Big Five" van Afrika

  De leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. De "Big Five" is een oude jachtterm die niet alleen ontstaan is door de grootte van de dieren, maar door hoe moeilijk en gevaarlijk het was om op deze dieren te jagen. Gelukkig wordt tegenwoordig enkel nog op de "Big Five" gejaagd met fototoestel en camera.

 • Wat zijn de moeilijke en gevaarlijke "Big Five" voor managers?

  De "Big Five" voor managers zijn ook net zo groot, moeilijk en gevaarlijk om uit te schakelen. Aan de oppervlakte lijken het vijf losstaande problemen. Maar stel dat de Big Five onderhuids exact dezelfde oorzaak hebben? Zou je dat willen weten wat dat is?

  1

  Brandjes blussen

  Conflicten komen voor tussen teamleden onderling, een klant of een manager. Managers blussen de brandjes door politieagent of rechter te spelen. Ze zijn zo druk met brandjes blussen ze komen niet meer aan brandpreventie toe. Brandjes blussende managers zijn reactief en dus altijd te laat. Als het blussen niet meer lukt zijn dure mediators of advocaten nodig om de conflicten te beslechten. Conflict kost bijzonder veel tijd, geld en energie.

  2

  Braindrain

  Capabele teamleden stemmen met hun voeten. Ze kunnen immers altijd bij een concurrent aan de slag. Je sterspelers vertrekken en je blijft met de rest achter. Door kennisvlucht verzwakt je team. Het wordt steeds moeilijker om talent aan te trekken en vast te houden. Jouw team zal verliezen van leidinggevenden die wel talent kunnen aantrekken en vasthouden. De strijd om talent is bijzonder duur om te verliezen.

  3

  Burn-out

  Teamleden die uitgebrand zijn. De burn-out is als kortsluiting in je auto. Zelfs na opladen loopt je accu meteen weer leeg. Net als bij de auto komt ons lichaam niet meer in beweging met een lege accu.

  4

  Werkstress

  De werkstress epidemie heeft al meer dan 40% van de werkenden geraakt. Gestreste teamleden hebben last een hoge bloeddruk, hyperventilatie, benauwdheid en kortademigheid. Ze krijgen spanning in het lichaam: spierpijn in armen en benen, daarna rugklachten in schouders en onderrug. Hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen en slaaptekort. Mannen krijgen "m" niet meer om hoog en vrouwen stoppen met menstrueren. Al met al geen topconditie voor je teamleden.

  5

  Beland ziek in Bed

  Ziekteverzuim kost bakken met geld. Degene die ziek op bed ligt moet worden doorbetaald. De zieke moet ook nog worden vervangen. Het grootste gedeelte van het ziekteverzuim is psychisch en dus onnodig.

 • "Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen.​"

  TNO

 • Wat zijn de gevolgen van de "Big Five" voor managers?

  De "Big Five"" zijn als vijf grote beren op de weg naar succes voor het team en de manager. Terwijl je mensen elkaar in de haren vliegen, koude oorlog voeren, verstoppertje spelen of ziek thuis zitten werkt de manager het hardst van iedereen. Deze manager gaat zelden om vijf uur naar huis omdat het echte werk nog moet gebeuren als de werkdag al voorbij is. Veel te laat thuis vind de manager de hond in de pot, de kinderen al op bed en zijn partner 'not amused'. Voor de manager is voor sport of ontspanning is geen tijd. Het hoofd is alweer bij de volgende werkdag en de mogelijke brandjes die dan weer geblust moeten worden.

 • Wat is de onderhuidse oorzaak

  van de "Big Five"?

  Een werkomgeving die als gevaarlijk wordt ervaren is de oorzaak van de "Big Five" Een als gevaarlijk ervaren werkomgeving noemen we een Dangerous Workplace.

  Als we ons niet veilig voelen dan krijgen we stress. Stress maakt ons lichaam klaar voor fight flight freeze. Fight flight freezer in als gevolg van een Dangerous Workplace noemen we conflict, braindrain en burn-out. Je kan de de "Big Five" in als sneeuw voor de zon laten verdwijnen met de Safe Worplace. Een Safe Workplace is een werkomgeving waarin iedereen zich veilig voelt.

  Dangerous Workplace

  Bigger Five

  Werkstress neemt toe

  Conflict neemt toe

  Goede mensen gaan weg

  Burn-out neemt toe

  Groeiend Ziekteverzuim

   

  Smaller Play Potential

  Productiviteit neemt af

  Creativiteit neemt af

  Geen werkplezier

  Exclusiviteit

  Egoïsme

  Safe Workplace

  Smaller Five

  Werkstress neemt af

  Conflict neemt af

  Goede mensen blijven

  Burn-out neemt af

  Dalend Ziekteverzuim

   

  Bigger Play Potential

  Productiviteit neemt toe

  Creativiteit neemt toe

  Groeiend werkplezier

  Inclusiviteit

  Teamplay

  • Hoe zorg je voor een Safe Workplace en versla je de "Big Five"?

   Je faciliteert een Safe Workplace door psychologisch gevaar te verwijderen. Om het te verwijderen moet je eerst wel weten wat het psychologisch gevaar is. Psychologisch gevaar is gekoppeld aan de psyche en daardoor subjectief. Veel werknemers zien zelfs hun manager als een gevaar. De manager draait namelijk aan de geldkraan van de teamleden. Als de geldkraan dicht gaat is dat natuurlijk een groot gevaar. Als jij als leidinggevende je mensen laat floreren gaat hun waarde omhoog en hun geldkraan open. Hoe jij als huidige of toekomstige leidinggevende een baken van veiligheid wordt leer je in de masterclass, de leiderschapsreis of als je door ons een Safe Workplace wil laten creëren dan doen we dat Incompany.

   broken image

   Safe Workplace Masterclass

   Volg de interactieve online Masterclass: werkstress verminderen met de Safe Workplace. Start direct met het verminderen van werkstress in je team. Bescherm je mensen je organisatie en jezelf met deze masterclass tegen de "Big Five".

   broken image

   Safe Leadership Journey

   Leid mensen naar hun veilige haven en ze blijven je eeuwig trouw. Behoed hen voor gevaar en de wereld ligt aan je voeten. Anderen voelen zich tot jouw aangetrokken als een magneet zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Safe Leadership leer je door op reis te gaan.

   broken image

   Incompany Safe Workplace

   Maken de "Big Five" slachtoffers in jouw team? Dan heb je snel een Safe Workplace nodig. Kies dan voor Incompany en laat ons de hete kolen uit het vuur halen. Wij creëren een Safe Workplace voor je.

  • Over welke onderwerpen praten we tijdens de wandelcoaching?

   1

   Wat is je koers?

   Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Als je niet weet waar je nu staat kan je ook geen koers bepalen. Koers kan alleen bepaald worden met een start en een eindpunt. Vanuit Groenland is de koers naar Nederland totaal anders dan vanaf de Zuidpool.

   2

   Hoe werkt je innerlijk kompas?

   Iedereen heeft een geheim, innerlijk kompas. Je ontdekt hoe jouw innerlijk kompas werkt. Bij de kleinste wind of stroming kan je meteen je koers aanpassen omdat je innerlijk kompas je direct waarschuwt wanneer je afdwaalt.

   3

   Welk voortuig is vaardig voor jouw koers?

   Hoe vind je het voertuig dat bij je past? Roeien, zeilen of een speedboot? Waar ben jij nu echt goed in? Hierin gaan we extreem de diepte in. Hoe secuurder je weet waar je goed in bent des beter is je voertuig en des te leuker de reis!

   4

   Welke crew kies je?

   Als je de verkeerde bemanning kiest wordt elke reis een hel en is het de vraag of je ooit aankomt! Als je niet zorgvuldig kiest wordt de weg er voor jou niet leuker op en kan je muiterij verwachten.

  • Wat is het verschil tussen leadership van het bewustzijn en het onderbewustzijn?

   Leiderschap via het bewustzijn is als de zee leegscheppen met een vork. Je kan er heel druk mee bezig zijn maar je ziet geen enkel resultaat. Je doet een cursus, programma of zelfs een leiderschapsreis, je hebt goede hoop maar zodra het normale leven weer begint val je volledig terug in oud gedrag. Dat komt doordat het bewustzijn vrijwel geen invloed heeft op gedrag. Als het er op aan komt handel je voordat je erover nagedacht heeft.

   Leadership van het bewustzijn

   • Onhoudbaar
   • Ongecontroleerd
   • Onveilig, gevaarlijk
   • Mismatch tussen woord en daad: ongeloofwaardig
   • Slaaf van andermans onderbewustzijn
   • Afstotend

   Leadership van het onderbewustzijn

   • Duurzaam
   • Controle over jezelf en anderen
   • Veilig voor jezelf en anderen
   • Match in woord en daad: geloofwaardig
   • Leider van andermans onderbewustzijn
   • Charismatische aantrekkingskracht
  • Anderen over de leiderschapsreis

   Ik had van tevoren alleen twijfel of een eco resort wel mijn ding zou zijn. Normaal kom ik niet op dat soort plekken. Maar de twijfel bleek nergens voor nodig. Het contact met Lars was vooraf behulpzaam en enthousiast. Mede daardoor kreeg ik nog meer zin in de playful leadership journey. De week zelf werd volledig op mij aangepast. Als het te warm was om te wandelen deden we het even rustiger aan gedaan. Door de intensieve coaching heb ik me echt los kunnen maken van mijn team bij de ABN AMRO en kan ik nu met goede energie op mijn praktijk richten. Deze reis zou iedereen eens in zijn leven moeten doen. Maar vooral leidinggevenden die van een 8 naar een 9,5 willen of leiders die een overstap willen of gaan maken is dit programma bij uitstek geschikt.

    

   -Amanda Waldram Hopman-

   *****

   Anderen over de leiderschapsreis

   Mijn verwachtingen waren niet heel hoog. Ik ging er open in. Het was een erg leuke en plezierige ervaring. Het programma zat goed in elkaar. De balans tussen inspanning en ontspanning was goed. Voor mij zijn er een veel dingen op zijn plek gevallen. Nu kan ik ze benoemen en nog bewuster toepassen. Dat werpt zijn vruchten af. Ik lag elke avond om 2100 uur in bed. Om maar aan te geven dat het niet zomaar een vakantie is. De kers op de taart was voor mij de mtb tour door een bizar mooie omgeving. Een 'once in a lifetime experience. Het was alsof ik 2 week in 4 dagen had. Mijn verwachtingen zijn uiteindelijk ruimschoots overtroffen. Ik had deze ervaring voor geen goud willen missen.

    

   Marcel van Der Westen

   *****

   Anderen over de leiderschapsreis

   Van mijn voormalig leidinggevende hoorde ik over de leiderschapsreis. Ze was erg enthousiast en zei dat het iets voor mij was. Ik heb meteen contact opgenomen met Lars en de data waren zo geprikt. Van tevoren had ik bepaalde dingen vastgesteld die af en toe tegen werken. Van Lars heb ik handvatten gekregen hoe ik deze dingen voor me kan laten werken. Nu een week later heb ik zeker 25 procent meer focus en rust.

    

   Ronald Vleugels

   *****

   Anderen over de leiderschapsreis

   Dank voor de fijne coaching in de Algarve. Die gaven me een flinke energie boost. Ik kwam volledig opgeladen thuis,. De reis gaf me de mogelijkheid om uit te zoomen. Ik voel me nu een stuk beter met ruimte en vrijheid in mijn hoofd.

  • Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

   1

   Gezonde voeding

   Wanneer we wandelen zijn we in beweging. Beweging brengt ons lichaam in balans. Door te bewegen in de natuur adem je verse zuurstof in. Ons lichaam wordt gevoed.

   2

   Betere band

   Doordat onze neuzen dezelfde kant op staan is het veel eenvoudiger elkaar te begrijpen. Net als in lichaam bewegen we ook onze overtuigingen van A naar B.

   3

   Beter loslaten

   Door te bewegen kunnen we ook letterlijk dingen achter ons laten. Dingen loslaten die we niet meer nodig hebben.

  • broken image

   Wat zeggen anderen?

   Ik had überhaupt nog nooit aan coaching gedaan. Ik sta niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling. Ik help liever anderen. Ergens wist ik wel dat ik op een belangrijk punt ben aangekomen in mijn leven. Een collega die ik best hoog heb zitten raadde me het aan toch te doen. Dat gaf de doorslag.

    

   Ik kijk nu na de coaching met een andere blik naar mezelf en anderen. Ik heb nieuw perspectief. Ik ben veel spontaner en meer op mijn gemak. Ik voel me opgeruimder. Ik heb mijn energie nu in eigen handen. Ik voel me niet meer verantwoordelijk voor andermans energie en geluk. Voor mij zit het soms in hele kleine dingen. Ik herken en erken dingen veel sneller en laat me dus veel minder meeslepen dan voorheen.

    

   Bij aanvang gaf ik mezelf 40% en nu zit ik zeker voor 80 % op de goede richting. Dat is echt een wezenlijk verschil. Ik ben blij en zit lekker in mijn vel. Ik heb maar weinig mensen verteld dat ik deze coaching deed. Collega's zien het verschil ook en zeggen dat ik er zelfs in bedrijfskleding goed uit zie. Dat is toch leuk om te horen.

    

   Ik kan dit aan iedereen aanraden die het even niet meer weet, twijfelt en een gebrek aan koers heeft. Iedereen die niet weet of je linksom, rechtsom of rechtdoor moet gaan. Iedereen kan af en toe wel een beetje hulp gebruiken.

    

   Suzanne Reijnen

   *****

   Wat zeggen anderen?

   Het ging niet zo goed met me. Op mijn werk had ik teveel hooi op mijn vork. Ik voel stress altijd meteen in mijn buik. Ik wist niet waar ik nu wel of niet verantwoordelijk voor was. Ik werkte bij een snelgroeiend bedrijf. En het was een beetje een chaos. En ik wilde dat het goed zou gaan en ving alle ballen op die op de grond leken te vallen. In het weekend was ik veel met werk bezig. En het weekend was niet lang genoeg om weer op te laden. Ik koerste rechtstreeks af op een burn-out. Ik wist dat er iets moest veranderen. Via via hoorde ik van Lars en het contact was snel gelegd. Eigenlijk voelde ik me meteen op mijn gemak. Binnen een paar weken waren mijn werkproblemen opgelost.


   Het is heel fijn als er iemand over je schouder meekijkt. Om dingen te kunnen bespreken die je minder snel bespreekt met mensen die dichter bij staan. Het meeste contact gaat via de telefoon. Dus het bellen kan gewoon vanuit huis of je werk. Het is anders dan met een collega of mijn vriend. Het is fijn als er iemand is de je helpt anders tegen je problemen aan te kijken. Echte eyeopeners.


   Onderdeel van de methode is dat je elke dag een paar vragen invult. Daardoor blijf je scherp en gefocust op wat je wilt. Voor mij werkte het vooral goed om dat na mijn werk te doen. Met het invullen van de vragen kon ik mijn werk op mijn werk laten. Zo kreeg ik mijn avonden en weekenden weer terug. Ik maakte grote stappen.


   Inmiddels gaat het een stuk beter met me. Ik ga veranderen van baan. Ik kies een speelveld dat beter bij mij, mijn talenten en vaardigheden past. Ook voel ik me veel vrijer vergeleken met de tijd voor de sessies.


   Ik kan Lars aan iedereen aanraden. Maar misschien specifiek bij mensen die erg gevoelig zijn en open staan voor nieuwe perspectieven. Een andere kijk kan het leven zomaar een stuk lichter en leuker maken.

    

   Sanne

   *****

   broken image

   Wat zeggen anderen?

   De wekelijkse sessie plan ik rechtstreeks in Lars zijn agenda. Op een moment dat mij het beste uitkomt. Dit werkt super effectief. Lars belt altijd stipt op tijd. Hij zet altijd een wekker voor een sessie. Doordat de sessie via de telefoon gaat kan ik bellen van een plek die voor mij goed is. Soms vanuit thuis maar vaak kies ik een vergader ruimte op mijn werk. Lars luistert goed, plaats problemen in een perspectief en geeft dan mega praktische tips om het probleem aan te vliegen. Na de sessies heb ik weer nieuwe energie en zin om verder te gaan.

    

   Anoniem

   *****

   broken image

   Wat zeggen anderen?

   De setup van de coaching is prettig. Lars luistert goed, plaatst problemen in perspectief en geeft dan super praktische handvatten. Daardoor kan ik de inzichten meteen in de praktijk brengen en heeft de coaching ook meteen resultaat.

    

   Anoniem

   *****

   broken image

   Wat zeggen anderen?

   Bij mij waren mijn problemen met 90% afgenomen in 3 weken tijd.

    

   Anoniem

   *****

   broken image

   Wat zeggen anderen?

   Het koste me eerst moeite om de dagelijkse observatie te doen. Je moet er in het begin echt even tijd voor maken. Maar naar een week zat het in mijn systeem en keek ik er zelfs naar uit. Het is even een moment om bij jezelf stil te staan. Een moment om even de dag door te nemen. Voor mij werkt het supergoed net na mijn werk. Ik kan even dingen van me afschrijven. Daardoor blijft mijn werk op mijn werk en heb ik thuis aandacht voor thuis.

    

   Anoniem

   *****

  • Visie

   De reis te verdelen in achtereenvolgende 4 fasen

   1

   Safety first

   Vrij van gevaar, stress en beperkende overtuigingen. Je neemt de verantwoordelijkheid voor jezelf.

   2

   Purpose

   Je gaat op zoek naar wie je bent, wat je wilt, waar je talent voor hebt.Je gaat er voor. Je test.

   3

   Team

   Je weet wat je wilt, wat je talent is, je weet wat je zelf doet en wat je uit moet besteden. Je weet hoe je het talent van anderen herkent. Je stelt een mastermind samen.

   4

   Tribe

   De superieure diensten en producten die voort komen uit jouw en je teams talent mag je delen in de mastermind tribe. De tribe is het netwerk van mastermind teams.