• Wat is play?

    Play is spel. Spel kennen we allemaal. Spel kan je voelen. Spel geeft plezier. Spel geeft energie. Spel is woest aantrekkelijk. Spel in de liefde heet flirten en is onweerstaanbaar. Zangers spelen met hun stem. Dansers en sporters spel met het lichaam. Wetenschappers spelen met gedachten en materie. Spel zie je soms in een speech van Obama, in het tennis van Federer, in het surfen van Kelly Slater. Cabaretiers spelen met grenzen, normen en waarden. Op elk vlak worden topspelers gewaardeerd in aandacht en geld. Denk alleen maar aan wat topvoetballers, topartiesten verdienen. Zodra ons werk erop zit verschuift onze aandacht van serieus naar plezier. We gaan sporten of muziek maken. We gaan iets doen wat we leuk vinden. Spel zie je niet alleen bij mensen maar ook bij dieren. En zelfs als dieren spelen kunnen we niet stoppen met kijken. Denk aan de overdosis kitten en puppy filmpjes die viraal gaan op het net. Je kan niet lang boos blijven op een kind, hond of kat die speelt. Spel is simpelweg onweerstaanbaar en aantrekkelijk. We willen allemaal bij spel in de buurt zijn.

  • Play Potential: Wat zijn de gevolgen van play?

    Spel versneld ons leren, productiviteit en creativiteit. Mensen die plezier hebben zijn gezonder, slimmer en hebben veel meer vrienden. Spel versterkt onze lichamelijke, mentale en sociale gezondheid. Spel werkt depolariserend en transformeert vijanden in vrienden.

    Beter leren en meer creativiteit

    Tijdens spel zoek je op een veilige manier de grenzen op. Alleen als je weet waar grenzen liggen kan je die verleggen of verbreken. Spel is een voorwaarde voor leren en creativiteit.

    Versterkt lichaam en geest

    Spel versterkt ons immuunsysteem en daarmee onze lichamelijke gezondheid. Met spel zie je het verschil tuussne ect en nep gevaar en dat geeft een mentale rust. 

    Inclusie en depolarisatie

    Via spel ontdek je dat je vijanden eigenlijk je vrienden zijn. Zonder tegenstander namelijk geen wedstrijd! Waar vriendschap ontstaat veranderd uitsluiting in inclusie. 

  • People need to feel safe before they can enjoy the fruits of play

    Lars Boeck

  • Hoe benut je het play potential?

    Spel kan je net als respect en liefde niet afdwingen of forceren. Spel ontstaat spontaan wanneer we ons veilig voelen. Denk aan een familie vossen. Als vader en moeder van huis zijn zitten de kinderen roerloos in hun veilige hol. Als vader of moeder thuis is dan rollen de kinderen over elkaar omdat de ouder zorgt voor veiligheid. Een veilig gevoel (psychologische veiligheid) is de voorwaarde voor spel. Als je het play potential wilt benutten zal je moeten zorgen voor een psychologische veiligheid. Wanneer er gedeelde veiligheid is ontstaat er gezamenlijk spel. Hoe je een veilige werkomgeving (safe Workplace) creëert waarbinnen teamplay kan ontslaan leer je in de Masterclass.

    Voor wie is het Play Potential?

    We richten ons op leidingevende die oprecht het allerbeste met hun mensen voor hebben. Een leidinggevnden heeft verrweg de meeste invloed op de psychologische veiligeheid en de teampal van het team.

    Voor wie is het Play Potential?

    Zonder Play wordt een mens ziek en sterft langzaam af. Het Play Potential is in staat iemands leven leuker en gezonder te maken. Daarmee maakt The Play Potential de wereld als geheel leuker en gezonder.

  • Over Lars

    Eigenaar en oprichter

    Toen ik mijn Master aan de Rijks universiteit Groningen behaalde wist ik dat ik voorlopig niet verder wilde in de wetenschap. Ik wist niet wat ik wel wilde en besloot datgene te doen wat ik het allerleukste vond. Golfsurfen. Om zoveel mogelijk te kunnen surfen werkte ik op de leukste plek die ik me kon bedenken; een surfcamp. Een plek waar mensen naartoe gaan om te leren surfen. Ik begon onderaan de ladder als camp hulpje maar klom in no time van camp kok naar surfleraar en camp manager. Als manager en later eigenaar kon ik een wereld bouwen die voor iedereen veilig is. Het surfcamp was een plek waar de normale regels voor de gasten even niet gelden. Een wereld waar je mag zijn wie je bent. Een wereld die veilig is voor team en bezoekers. Een veilige basis die noodzakelijk is om iets avontuurlijks te leren als surfen.

    broken image

    Een wereld waar je jezelf kan laten zien zonder bang te zijn om veroordeeld te worden. Een wereld die echt contact en verbinding mogelijk maakt. Een klein paradijsje waar mensen floreren vlakbij de golven. Ondanks dat voorgaand heel erg hippie achtig klinkt ben ik iemand die constant op zoek is om anderen te laten floreren. Ik heb mijn skills in de praktijk geleerd. Mijn paradijsje was mijn speeltuin waarin ik ontdekte dat safety first ook op psychologisch vlak opgaat. Die veilige wereld bouwen doe ik nog steeds. Nu samen met leidinggevenden die het allerbeste met hun mensen voor hebben. Ik noem het de Safe Workplace. Mijn skills deel ik graag. Hoe meer mensen Safe Spaces kunnen bouwen des meer mensen kunnen floreren. En daar wordt de wereld voor iedereen beter en leuker van.

    Na 10 jaar safe spaces voor surfers heb ik mijn focus verlegd naar leidinggevenden van teams. Als managers je kunnen wat ik kan zijn ze alle grote problemen kwijt en bouwen ze aan een veilige duurzame teams die tegen een stootje kunnen. Daarom deel ik mijn kennis over hoe je psychologische veiligheid faciliteert graag. Na een cursus wandelcoaching wist ik dat ik allang voldoende skills in huis had om dit goed over te brengen. Sindsdien werk ik aan het einde van de werkstress. En dat is anderen ook opgevallen. In de docu Is geluk te koop kan je al een kleine glimp opvangen.